U BENT BIJ ONS AAN HET JUISTE ADRES VOOR:

DEKENS, ONDERDEKENS & PLAIDS

Wie veertig-plus is, moet zich de tijd van vóór het dekbed nog kunnen herinneren: de tijd dat elk Nederlands bed strak gedekt was met lakens en een wollen deken. Het is een type bedbedekking dat de laatste decennia ’s wat aan populariteit heeft verloren maar op de weg terug is. De wollen dekens zijn milieuvriendelijk en uitermate veilig in gebruik en verschaffen bovendien het hoogste comfort. De holle structuur van wol zorgt voor een goede isolatie en luchtdoorlating. Door de natuurlijke aard van de grondstof en het gebruik van uitsluitend natuurlijke kleurstoffen, zijn de dekens ook volledig recyclebaar.

Tjeu Linssen heeft een assortiment dekens van verschillende types wol en andere grondstoffen en natuurlijk van het bekende merk Aabe.

ZUIVER SCHEERWOL

Niet alle wol mag “zuiver scheerwol” worden genoemd. Alleen de direct verwerkte, eerste schering van gezonde levende schapen krijgt deze naam. In tegenstelling tot gewone wol hebben de vezels een natuurlijke glans. Zuivere scheerwol is een heerlijk product. Comfortabel omdat het de lichaamstemperatuur vasthoudt en toch vocht doorlatend is. Wol reguleert de omgevingstemperatuur en is milieu vriendelijk; biologisch afbreekbaar en een grondstof die in de natuur opnieuw aangroeit. Ook is het vlamvertragend, antistatisch en droogt niet uit. Hierdoor is wol veilig en duurzaam; het gaat lang mee met behoud van het uiterlijk.

MERINOWOL

De Merinowol is afkomstig van een van de bekendste schapenrassen in de wereld namelijk het Merino schaap. De wol wordt over het algemeen geprezen voor de kwaliteit en heeft een zeer fijne structuur en is daarom zeer geschikt voor de productie van een soepele zachte deken. De meeste Merinowol komt uit Nieuw Zeeland en Australië.

De Merinowol dekens zijn in zeven verschillende kleuren verkrijgbaar.

ONDERDEKENS

Een Texelwool onderdeken biedt u heerlijk slaapcomfort. U ligt op een laag wol van 1.000 gram per m2.
Transpiratievocht wordt moeiteloos opgenomen, zodat uw bed zacht en droog aanvoelt.
Geen koudebruggen meer van opgeslagen vocht in de matras.
Uw spieren en gewrichten varen er wel bij!

Ideaal voor degene die het altijd koud heeft in bed.

PLAIDS

Bij Tjeu Linssen vindt u een uitgebreide collectie aan plaids van AaBe en Vandyck.

AaBe plaids worden gemaakt van wol: zuiver scheerwol, merinowol, alpacawol en lamswol. De Zuid Amerikaanse Vicuna lama levert het glanzende zijdeachtige haar dat de basis vormt van alpacawol, een kostbaar materiaal. Omdat alpaca een dicht, glanzend weefsel is, wordt het vrijwel uitsluitend gebruikt voor hoogwaardige wollen stoffen.
AaBe plaids zijn verkrijgbaar in traditionele en Noorse patronen maar ook in moderne gekleurde versies.

De plaids van Vandyck worden gemaakt van een mengsel van wol en katoen, 100% katoen of van polyester, gestoffeerd, gebreid of met patchwork. Bekijk hier de nieuwste collectie plaids en spreien van VanDyck.

BEKIJK MEER VAN ONZE PRODUCTEN:

DEKBEDOVERTREKKEN & BADMODE
KUSSENS
DEKBEDDEN
HOESLAKENS, SLOPEN E.D.

HEEFT U VRAGEN? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

Contact opnemen