Verkoeling in de slaapkamer!

Eindelijk is ‘ie er dan: een échte zomer! Hoewel wij Nederlanders van geluk mogen spreken dat al enkele weken de zon non-stop schijnt, is de warmte niet bevorderlijk voor onze nachtrust. We weten allemaal wel dat het ontzettend belangrijk is om voldoende te slapen… met deze hitte lijkt dat haast onmogelijk. Daarom delen wij in dit blogbericht enkele handige hitte-tips met betrekking tot het slaapkamerinterieur.

De juiste zonwering

Als de hitte eenmaal binnenshuis is, krijg je deze maar lastig weg. Voorkomen is in dit geval dus zeker beter dan genezen. De juiste zonwering voor de ramen speelt een grote rol. Door een optimale verduistering zorg jij er namelijk voor dat de warmte van uv-straling buiten blijft.

Komt deze tip net iets te laat? Niet getreurd. Alsnog kan raamdecoratie een groot verschil maken. Zet vroeg in de ochtend en laat in de avond je slaapkamerraam en alle deuren in huis open met de ventilator aan. Op deze manier stimuleer je de koude luchtstroom door het huis en voorkom je dat de hitte zich naar boven verplaatst. Zodra de zon opkomt, moet je ervoor zorgen dat het licht niet in de kamer komt door het gebruik van bijvoorbeeld rolluiken, markiezen of screens (kijk voor ideeën op onze buiten zonwering pagina).

Ook binnen zonwering zoals Duettes met een dubbele plooi houden de warmte buiten. Benieuwd? Op onze Duette Shades pagina vind je meer inspiratie!

Ventilerende matrassen

Matrassen zijn bepalend voor een goede nachtrust, ongeacht welk seizoen het is. Toch is het vooral met dit warme weer erg belangrijk om een matras te hebben dat voldoende ventileert. Dit zorgt namelijk niet alleen voor verkoeling maar ook voor meer hygiëne. Met een ventilerend matras ben je er zekerder van dat deze droog en fris blijft.

De best ventilerende matrassen zijn pocketverings matrassen. Kom naar de showroom en probeer onze Pullman en Eastborn pocketverings matrassen zelf uit.

Ventileert je matras onvoldoende? Dan is een verkoelende topper ook een goede optie. Een goede topper zorgt ervoor dat transpiratievocht wordt opgenomen, waardoor je alsnog droog en fris wakker wordt. Naast zonwering en het matras is ook het textiel in de slaapkamer een belangrijk onderdeel dat bij kan dragen aan een koele nacht.

Verkoelend bed-textiel, kussens en dekbedden

Rechtstreeks op de matras of topper kan een Ventilation molton gelegd worden. De Ventilation molton bestaat voor met 80% uit Tencel, dat gemaakt wordt van houtpulp, koel en superzacht aanvoelt en snel droogt. Op de Ventilation molton kan voor extra verkoeling een Climate Control hoeslaken gelegd worden. Op het moment dat je met een Climate Control hoeslaken in aanraking komt, voel je meteen al een koel effect. Na ongeveer 90 seconden heeft het product zich aan je huidtemperatuur aangepast en egaliseert vervolgens de temperatuurschommelingen (kijk voor meer informatie op onze bed-textiel pagina).

In onze collectie hebben we ook kussens die goed ventileren of zorgen voor verkoeling. Deze kussens slaan de koudere kamertemperatuur op en geven deze af wanneer de temperatuur oploopt.

Daarnaast is het belangrijk om een goed dekbed te kiezen. Bij de warme temperaturen van nu is een dekbed, gevuld met zijde ideaal. Onder zijde krijg je het namelijk nooit warmer dan je eigen lichaamstemperatuur. Kijk voor meer informatie op onze dekbedden pagina.

HEEFT U VRAGEN? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

Contact opnemen