Het kan verkeren. De perzische tapijten waaraan we in de jaren zeventig en tachtig een klein fortuin besteedden, rolden we tien, twintig jaar later op om plaats te maken voor een tapijtloos interieur of voor een modern karpet. Nu zijn juist tot op de draad versleten oude tapijten helemaal hip.

„Als variatie op dat thema werden oude tapijten een paar jaar geleden gebleekt en vervolgens geverfd in een eigentijdse kleur. Daardoor pasten de tapijten ook in een modern interieur”, zegt Tjeu Linssen.
10-01-15 - LdePoortereBetaalbaar
Die ‘nieuwe oude’ tapijten waren best prijzig en daarom niet voor iedereen weggelegd. Al snel kwamen tapijtleveranciers daarom met betaalbare vertalingen. Vintage van Louis de Poortere bijvoorbeeld, een serie ‘sleetse’ karpetten in verschillende afmetingen voor 149,50 euro per vierkante meter. Tjeu Linssen: „Deze tapijten hebben het voordeel dat ze betaalbaar zijn en er weliswaar sleets uitzien, maar het niet echt zijn. Veel mensen hebben toch liever een net tapijt. Voordeel is verder dat de patronen ook als kussens verkrijgbaar zijn, zodat je mooie combinaties kunt maken.” Inmiddels heeft Louis de Poortere een nieuwe collectie tapijten met een vintage look op de markt, The Cameo Collection. De vervaagde tinten van de tapijten uit deze collectie combineren mooi met de kleuren van de tegenwoordig populaire Scandinavische interieurtrend. Tjeu Linssen: „Deze tapijten staan prachtig op hout en beton, maar zijn ook heel mooi op een vloer van PVC-stroken die momenteel in veel interieurs wordt toegepast.”
10-01-15 - bonaparte1Voor wie geen genoeg kan krijgen van de sleetse look voor op de vloer, introduceert Bonaparte dit najaar kamerbreed vintage tapijt. Bonaparte Vintage geeft het interieur een doorleefd karakter. Door de klassieke vervaagde patronen en een mix van grafische dessins in moderne kleurencombinaties ontstaat een vintage look die past in de hedendaagse woontrends.

Tjeu Linssen: „Met de kamerbrede tapijten uit deze collectie creëer je de perfecte basis voor een persoonlijke inrichting waarin vintage en design items, kunst, kitsch en unieke souvenirs samenkomen.”

Bonaparte Vintage is er in drie lijnen: Hint of Colours (vier trendy kleurcombinaties in expressieve kleurstellingen), Tone in Tone (drie rustige ton sur ton kleurcombinaties te combineren met klassieke elementen en accessoires in brons, koper en messing voor een luxe gevoel) en Shades (drie variaties met kleuren en texturen van verwassen jeans en beton voor een stoere look).

Behang
Tjeu Linssen: „Bonaparte Vintage is daardoor bijna in elk interieur toepasbaar, van klassiek tot modern. Het tapijt past ook mooi in een industriële sfeer of in een loft. Zeker als je het combineert met behang dat er uit ziet als een oude muur. Wij hebben een uitgebreide behangcollectie op dit gebied.” Bonaparte Vintage is ook geschikt voor de slaapkamer en als trapbekleding. Toegepast op de trap, geeft het een beetje de sfeer van een klassieke traploper.
10-01-15 - header_bonaparte_vintage_192.203Bonaparte Vintage kost 168 euro per strekkende meter. Vind je kamerbreed net iets teveel van het sleetse, dan zijn alle varianten ook tot een tapijt te verwerken. Daarbij kun je kiezen uit drie verschillende randafwerkingen.

Of je nou kiest voor kamerbreed tapijt of een karpet met een vintage uitstraling, ze hebben allemaal één groot voordeel ten opzichte van een effen tapijt: een vlekje meer of minder zie je er niet op. Dus valt er eens een glas of kopje met het een of ander op, dan blijft de schade beperkt.

Bent u benieuwd hoe zo’n karpet of tapijt er in uw huis uitziet?  Neem dan contact met ons op, kom een keer langs in de winkel en laat u adviseren.
10-01-15 - bonaparte3