Een nieuw huis of toe aan een nieuwe inrichting?

Je begint natuurlijk met het kiezen van een vloer.

Vandaag vertellen wij jullie wat meer over de diversiteit in vloeren. Bij Tjeu Linssen – Mode in Wonen en Slapen kan je kiezen uit de volgende soorten: tapijt, karpetten, vinyl, PVC, laminaat en marmoleum. Eenmaal een vloervariant gekozen, dan wordt deze vakkundig aangebracht door onze stoffeerders Piet, John, Yerandi en Maurice.

Tapijt

Lekker warm en zacht! Van alle mogelijke kleurencombinaties tot en met tijdloze tapijten. Een tapijt of vloerbedekking is de ideale manier om een persoonlijke twist te geven aan je woninginrichting. Bij Tjeu Linssen – mode in wonen en slapen – wordt een breed scala aan topmerken geleverd. Neem bijvoorbeeld de merken DESSO, Parade en Bonaparte. Deze merken spelen in op de nieuwe kleurtrends. DESSO AirMaster® zorgt bovendien voor een schonere en gezondere lucht in huis. De concentratie aan stofdeeltjes in de lucht wordt met DESSO Airmaster® tot wel acht keer verlaagd, in vergelijking met een harde vloer.

Karpetten

Stel je eigen karpet samen! Bij Tjeu Linssen – mode in wonen en slapen – is het mogelijk om je eigen karpet samen te stellen. Benieuwd hoe dat het beste kan? Volg het onderstaande stappenplan:

 1. Kies een van onze merken: Desso, Brink & Campman, Van Besouw of WeeBee
 2. Selecteer de afwerkingsrand:
  • Bijna onzichtbare afwerkinsrand (blind banderen of festonneren)
  • Linnen rand
  • Nubuck rand
  • Of een meer opvallende rand met een uitgesproken karakter
 3. Bepaal tot slot hoe groot het karpet moet zijn

Enkele tips die wij jullie kunnen geven bij het uitzoeken van een karpet zijn de volgende:

 • Leg het kleed onder de gehele zithoek. Hoe groter het kleed, hoe groter je het gevoel creëert van comfort.
 • Ben jij meer een type dat houdt van kleur of patronen, kijk dan eens naar de karpetten van Brink & Campman.

Novilon

Geluiddempend, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden! Klinkt dit als muziek in je oren, dan kan je het beste kiezen voor Novilon vinyl.

Novilon is te omschrijven als verend vinyl of vinylvloerbedekking. De vloer is soepel en veerkrachtig, vergt weinig onderhoud en heeft een lange levensduur. Kies uit allerlei kleuren of juist voor een vloer met patroon. Van moderne betonkleuren tot warme houtdessins, met Novilon kun je alle kanten op. Het materiaal voelt comfortabel en warm aan en is tevens geschikt voor vloerverwarming.

Novilon wordt ook wel stille vloerbedekking genoemd, door de geluiddempende werking van het materiaal. Dat is natuurlijk erg fijn voor de onderburen. Novilon is daarnaast een krasbestendige vloer die tevens erg duurzaam is. Tijdens het productieproces wordt weinig energie verbruikt en het materiaal vormt geen grote belasting voor het milieu. De vloer is makkelijk schoon te maken doordat vuil er nauwelijks vat op heeft. Daarnaast is het materiaal goed bestand tegen het knoeien van water of andere dranken. Ideaal voor een druk gezinsleven met kleine kinderen of huisdieren.
Voor het leggen van Novilon is een vlakke ondervloer vereist. Piet, John, Yerandi en Maurice egaliseren de ondervloer en zorgen voor een perfecte installatie van de uitgezochte Novilon.

PVC

De nieuwe trend binnen vloerbekleding is PVC, verkrijgbaar in stroken of tegels. PVC is geschikt voor elke woonruimte, zelfs voor de badkamer en keuken. PVC heeft een verminderd loopgeluid in vergelijking met laminaat. Een ander voordeel van een PVC-vloer is duurzaamheid door de hoge slijtvastheid. De merken waar wij gebruik van maken zijn Tarkett, M-Flor, Forbo en Quickstep.

Nieuw in ons assortiment zijn de PVC vloeren van COREtec. De COREtec vloer is gemaakt van gerecycled hout, bamboe, gebrande kalk en eerste klas kwaliteit PVC. De COREtec vloeren zijn 100% waterproof, dus kunnen worden gelegd in natte ruimtes, zonder op te zwellen wanneer het aan water wordt blootgesteld. Onder normale omstandigheden zal het niet krimpen of uitzetten. Elke COREtec plank heeft een onderlaag van kurk voor een zachtere en warmere vloer.
Een groot voordeel is dat bij COREtec PVC niet noodzakelijkerwijs een heel vlakke ondergrond nodig is.  De onderlaag van kurk zal als het ware de oneffenheden absorberen. De PVC planken zijn eveneens geschikt voor gebruik op vloerverwarming en hoeven niet eerst te acclimatiseren in de te leggen ruimtes.

Laminaat

Quickstep en Tarkett zijn de topmerken voor je laminaat! Laminaat is een product dat bestaat uit geperst plaatmateriaal, aan de bovenzijde voorzien van een slijtvaste kunststoflaag en aan de onderzijde voorzien van een beschermende laag. Het decor is een foto van echt hout of van tegels, die gedrukt wordt op papier. In de toplaag wordt bovendien nog een hout- of tegelstructuur geperst.

Laminaat is relatief goedkoop en ook nog eens makkelijk en snel te plaatsen. Geen last van twee linkerhanden? Dan kan je het laminaat ook eventueel zelf plaatsen.

Marmoleum

Milieuliefhebbers opgelet! Marmoleum vloeren zijn volledig gemaakt van natuurlijke grondstoffen, wat een groot voordeel is ten opzichte van andere vloeren. Het heeft daarom ook het Milieukeur gekregen. Door deze natuurlijke grondstoffen neemt deze vloer snel de omgevingswarmte aan.

Het product Marmoleum is inmiddels al meer dan honderd jaar oud. De vakman kwalificeert het als oerdegelijk en onverslijtbaar. Sommige mensen associëren het misschien met stoffig of ouderwets. Hier is vandaag de dag niets meer van waar. In de dessins en de kleuropbouw heeft zo veel vernieuwing plaats gevonden, dat het er allemaal veel vrolijker uitziet. Met opvallende sierranden kunt u de vloer van een extra decoratie voorzien. Marmoleum is verkrijgbaar in vele kleuren en verschijningsvormen.
Naast de bekende rollen Marmoleum  zijn er bijvoorbeeld ook Marmoleum tegels, voor wie houdt van een decoratieve blokkenvloer.

Een vloer nodig, waarvan de betrouwbaarheid en kwaliteit hoog is, maar toch trendy? Dan is Marmoleum zeker iets voor jou.

HEEFT U VRAGEN? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

Contact opnemen