hatsjoeWat is een allergie?
Allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen (allergenen) die op zich helemaal niet schadelijk hoeven te zijn.
Een allergie ontwikkelt zich alleen, als de omgevingsfactor, waarvoor iemand allergisch is, in de buurt aanwezig is.

Omgaan met de allergie
De eerste stap in de behandeling van allergie is dan ook preventie: het contact met allergenen proberen te vermijden. Ben je allergisch voor katten of honden dan is de oplossing relatief eenvoudig: neem deze niet als huisdier. Maar voor andere allergieën ligt het moeilijker. Wie bijvoorbeeld op boompollen reageert kan moeilijk de hele lente binnen blijven. Gelukkig zijn tegen deze allergie allerlei medicijnen ontwikkeld; o.a. neusverstuivers, oogdruppels en inhalers. Zo kunnen mensen met deze allergie toch genieten van de lente.
Ook bij huisstofmijtallergie ligt de preventie wat ingewikkelder. Elk mens geeft namelijk huidschilfers af, het voedsel van de huisstofmijt, en deze mijt leeft dus ook overal ter wereld en in alle klimaten. En overal geeft de huisstofmijt ook zijn uitwerpselen af, het element waar mensen allergisch voor zijn.

Vloerkeuze
In huizen met een harde vloer komt de huismijtallergie relatief gezien vaak voor, dit omdat deze vloerbedekking de stof niet aan zich bindt (anders dan b.v. tapijt). Hierdoor dwarrelen stofdeeltjes gemakkelijker op en hebben de allergie-veroorzakende delen meer kans om in aanraking met de bewoner te komen.

Desso erkende dit probleem en heeft speciaal om dit effect tegen te gaan de vloerbedekking Desso AirMaster® ontwikkeld. Deze vloer heeft een gepatenteerde technologie voor het opvangen van fijnstof zonder gebruik te maken van chemische hulpmiddelen. De structuur van het tapijt maakt een mechanische oplossing mogelijk, wat zorgt voor een permanente werking zonder neveneffecten.
desso_airmaster_werking

Het resultaat is verbluffend: Desso AirMaster® is maar liefst acht keer zo effectief in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan harde vloeren en viermaal effectiever dan standaard tapijt.

In een test met de bovengenoemde vloeren – waarvan het resultaat in de grafiek hieronder te zien is – bleek dat Desso AirMaster® meer dan 80% effectief is in het vasthouden van fijnstof.
desso_airmaster_vergelijking

Schonere ademzone
De Desso AirMaster® vloer is dus dé vloer voor mensen die allergisch zijn voor de huisstofmijt. Maar niet alleen voor hun is deze vloer voordelig; iedereen behaalt een voordeel uit deze vloer. Kleine stofdeeltjes kunnen voor gezondheidsproblemen zorgen, hoe kleiner hoe erger zelfs. Stofdeeltjes met een aerodynamische diameter van 10 μm of kleiner (PM10) kunnen de longen binnendringen en deeltjes die kleiner zijn dan 2,5 μm (PM2.5) kunnen zelfs het cardiovasculaire systeem bereiken. Dit heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid*.

Wilt u meer weten over Desso AirMaster®? Lees dan hier een artikel van Desso over deze vloer.

Heeft u last van huisstofmijtallergie of bent u geïnteresseerd in wat Desso AirMaster® voor uw situatie kan doen? Neem dan contact met ons op, en wij helpen u graag verder!

*Lees meer (Engels): http://www.epa.gov/pm/